Daily Fresh Food en derde partijen maken gebruik van cookies om het gebruik van onze website te analyseren, de website te optimaliseren en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door op de akkoord button te klikken, gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.
Visual

Sous vide kunt u flexibel inzetten voor ieder gastvrijheidsconcept op elke locatie.

better food, better life

Sous vide & food store

Een hoogwaardige culinaire techniek ontstaan in de jaren 70. De innovatieve topkok George Pralus startte een bijzondere innovatie gericht op het ontwikkelen van gastronomisch onderscheidende producten zonder verlies van kleur, geur, smaak en voedingswaarde waarbij het de bedoeling was om dure culinaire ingrediënten en gerechten te verduurzamen als onderdeel van een flexibele mise en place. Aangezien men zich behoorlijk bewust was van het feit wat productderving uiteindelijk kost.  

Gelet op de diversiteit van de verschillende uitgangspunten, kunnen we vaststellen dat het feitelijk een zeer bijzondere innovatie was. Daily Fresh Food heeft vele jaren geleden, vanuit haar ambachtelijke vleeswarenbedrijf, de sous vide techniek omarmt en professioneel doorontwikkeld tot een uniek en onderscheidend slow cooking maaltijdproductiemodel. Een culinair mise en place concept geschikt voor onze relaties in de cure.

Rauwe, verse ingrediënten worden, waar nodig, verrijkt met kruiden, specerijen of andere toevoegingen. Soms in combinatie met een kleine voorbewerking zoals het aanbraden van vlees voor het verkrijgen van een mooie productkleur. Na deze voorbewerkingen worden de producten in een vacuümverpakking verpakt, waarna ze op basis van een uitgekiende voornamelijk lage temperatuur in combinatie met een relatief lange tijd worden gegaard. Hierdoor ontstaan verse maaltijdcomponenten met een minimale houdbaarheid van 17 dagen die tevens voldoen aan een hoge voedselveiligheidsstandaard. Door de uitgekiende tijd-temperatuur relatie bij de bereiding, de zogenaamde Delta T, worden nagenoeg alle ziekteverwekkende micro-organismen gedood en vindt maximale reductie plaats van het aantal pathogene ziekteverwekkers: dit noemt men de letale tijd.  

Deze houdbaarheid maakt het onze relaties mogelijk om te werken vanuit een mise en place model waarbij de klant feitelijk een keuze maakt uit de beschikbare voorraad, een zogenaamde Food store. Doordat u alle componenten van uw menu of menuplan op voorraad heeft kunt u snel, flexibel en adequaat inspelen op de vraag.

Naast de culinaire eigenschappen, zijn het behoud van de voedingswaarde, de continue beschikbaarheid van een ruim assortiment individuele en samengestelde maaltijdcomponenten, een lage derving, het flexibel kunnen inspelen op verschillende eetmomenten en het eenvoudig kunnen opwarmen en presenteren de belangrijkste voordelen van de sous vide maaltijdoplossing. Daardoor past het nagenoeg in ieder concept, ook voor mensen met een voedingsuitdaging, zoals eetpatroon, dieet, allergie of intolerantie.

Deze sous vide bereide producten worden in de praktijk vaak benoemd als convenience. Veelal vertaald als kant-en-klare maaltijdcomponenten. Uit onderzoek is echter gebleken dat consumenten kant-en-klaar componenten en -maaltijden beschouwen als ongezond, te zout, te veel vet, te weinig variatie, te weinig voedingswaarde en een industriële maaltijd. Wij zien sous vide duidelijk anders. Gelet op de bijzondere eigenschappen zien wij dit als een VersPlus concept, de smaak van het gemak.

Inmiddels beschikken we over een zeer ruim assortiment sous vide bereide maaltijdcomponenten zoals o.a.; soepen, vlees, wild, gevogelte, vegetarische- en vlees vervangende gerechten, eenpansgerechten, jus, sauzen en zetmeelgerechten. Niet alleen voor de zorg, zeker ook voor onze horecaklanten ter culinaire ondersteuning van bijzondere evenementen, feesten en partijen.

Onze sous vide innovatie staat niet stil, zo ontwikkelen wij al enige tijd samen met zorgprofessionals  gepersonaliseerde voedingsoplossingen. In het bijzonder op het gebied van oncologie, geriatrie, kindergeneeskunde, diabetes type II, cardiologie en vitaliteit.  sous vide maaltijdcomponenten en menuoplossingen die naadloos aansluiten bij de wensen, eisen en behoeften van deze bijzondere zorgvragers. Zo geven wij vanuit eten en drinken dagelijks strategisch en operationeel invulling aan gepersonaliseerde woon, welzijns- en zorgoplossingen. Moderne oplossingen die bijdragen aan een beter leven voor iedereen en naadloos aansluiten bij de individuele persoonlijke leefstijl. Uiteindelijk zijn we pas succesvol als de klanten van onze klanten tevreden zijn.